Innogy’nin carpass’ında IOTA teknolojisi kullanılıyormuş. 28 Kasım tarihli Reuters haberinde de IOTA’nın Cisco, Volkswagen, Huawei ve Samsung ile iş birliği yaptığına değinilmiş. Bugünlerdeki x5 yükselişini bunlar açıklıyor. IOTA ile alakalı Şant Manukyan tarafından yazılan şuradaki yazıyı meraklıları okuyabilir.
IOTA Almanya çıkışlı, merkezi Berlin’de.
BMW i3’ün reklamı “sıfır emisyon” söyleminin gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle yasaklandı.
Bir dönemin popüleri bio-fuel yakıtlara yatırım yapanlar İngiltere’de de zor durumda. Piyasaya çok gaddar. Hükümetler de verdikleri sözleri tutmayınca kaçınılmaz sona yakalanıyor yatırımcılar.
TSKB’nin Otomotiv Sektörü Raporu’ndan 2 veri paylaşıyorum: ilki, araç parkı yaş ortalaması. Avrupa’da araç parkının yaş ortalaması 7 ila 10 arasında değişirken bu oran Türkiye’de 12.4 seviyesinde. Trafikteki toplam araç sayısının %21’ini oluşturan 3.2 milyon araç ise 20 yaşından büyüktür.
İkincisi ise, ülkelere göre 1000 kişiye düşen araç sayısı. 2014 yılı verileri aşağıdaki grafikte görüldüğü gibidir. Çin’in ve Hindistan’ın durumu elektrikli araçlar bağlamında çok önemli bence.
1994-2015 Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Otomobil Sahiplik Oranı ve Kişi Başı Milli Gelir
Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa 100 milyon dolara Fabric Development Inc. (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini satın alıyor.
Norveç’in 24. kez düzenlediği petrol ve gaz arama bloklarından hisse satışına 11 şirket başvurdu, 2015’te 26 imiş.
Statoil de, varil başına maliyetin 35$ altına düşmesiyle, arktik denizindeki Johan Castberg projesine petrol sondajına devam etme kararı aldı.
Arabistan, tutukladığı prens ve iş adamlarının mal varlıklarını kalkınma projelerine harcayacakmış. Yeni bir kaynak yaratma metodu.
Son niyetine; sanal paralar enerji verimliliğinin azalttığı kullanımı ofsetleyecekler vallahi. Belki de ofsetlediler, bilemiyorum.