18.04.2017

Nissan Kuzey Amerika EV altyapı strateji ve iş geliştirme kıdemli müdürü JeSean Hopkins, Nissan ile EVgo işbirliğine yönelik yaptığı açıklamada, araç menzili ne olursa olsun, elektrikli araçların geniş kitlelere adapte edilebilirliği için güvenilir hızlı şarj istasyonu altyapısının zorunluluk olduğunu söyledi.

Nissan ve EVGo, 2017 New York International Auto Show’da, Boston ve Washington eyaletleri arasında 95 adet DC hızlı şarj istasyonu koridoru oluşturulması için işbirliğine gittiklerini duyurdu.

VW’nin dieselgate skandalı sonrası California Air Resources Board (CARB) and the U.S. Environmental Protection Agency (EPA) ile vardığı 2 milyar $’lık altyapı yatırımıyla alakalı haber

ChargePoint’in 400 kW hızlı şarj istasyonuyla alakalı haber


ABD’de New York City and Westchester County bölgelerinde faaliyet gösteren Con Edison elektrik dağıtım şirketi, FleetCarma yaptığı işbirliği kapsamında, elektrikli araç sahiplerine, araçlarını off-peak saatlerde şarj etmeleri durumunda kWh başına 5 cent vereceği bir program başlattı.


Danimarka, 2016’nın başıyla birlikte elektrikli araçlar için sonlandırdığı teşvik uygulamasını düzenleyerek yeniden hayata geçirmeye çalışıyor. Teşvik elektrikli araç satışlarını çok etkiliyor, nitekim Danimarka’da 2015 yılı içerisinde 4544  EV satılmışken, 2016’da 1195 adet satış gerçeklemiş, yani %74 kadar bir azalma yaşanmış. 2014 ile 2015’i karşılaştıran grafik burada. Programın ana noktaları şu şekilde:

  • 5000 yeni elektrikli araç satışına ulaşılana kadar bu araçların vergisi %20 olacak (2019 başıyla birlikte ise araç satışından bağımsız olarak vergi artırılacak).
  • Vergi 2020’de %65, 2021’de %90 ve 2020’de %100 olacak.
  • Küçük ve orta büyüklükteki elektrikli araçların teşviği kapsamında, batarya kapasitesi 45 kWh’i geçmeyecek ve 2017-2021 dönemini kapsayacak şekilde kWh bazında kayıt ücretinde 1700 Danimarka kronu indirim yapılacak. Ancak, yine de, araçların ödeyeceği asgari kayıt ücreti 20 bin Danimarka Kronu’ndan düşük olamayacak.

Kurallar çok fazla, tamamı için haberin linki


Dünya Gazetesi’ndeki habere göre, Japonya hükümeti, Toshiba’nın satmaya karar verdiği chip birimine teklif vermeyi planlıyor. Innovation Network Corp of Japan, Japonya Kalkınma Bankası ve Broadcom ile birlikte verilmesi değerlendirilen teklifin gayesi, Toshiba’nın chip teknolojisinin Çin’li veya Güney Koreli ülkelerin eline geçmemesini sağlamak.

Teknolojinin transferi konusundaki hassaslığın giderek artmasına bir örnek de Alman savunma şirketi Rheinmetall’in bazı ihracat kalemlerine hükümetin onay vermemesini gösterebiliriz. Şirket, 2 yıldır Türkiye’de fabrika açmak istiyor; ama ilerleme yok. Konuyla alakalı Almanya Ekonomi Bakanlığı sözcüsü “Yurt dışında bir şirket kurmak herhangi bir dış ticaret yasasına tabii değil fakat yurt dışındaki bir şirkete teknoloji transferi, ki eğer üretime başlarsanız bu gündeme gelebilir, bu yasaya uygun olmak ve tarafımızca onaylanmak durumundadır” dedi.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s