27.01.2017

Doosan, 50 MW kapasiteli dünyanın ilk tamamen ticari hidrojen elektrik üretim tesisi olacak olan Daesan Hydrogen Only Fuel Cell Power Plant Project’e katılmak için anlaşma imzaladı.

Hissedarları arasında Hanhwa Energy, Korea East West Power Co., Ltd., Doosan Corporation, and SK Securities şirketlerinin bulunduğu projede Hanwha Total Petrochemical Co., Ltd. tarafından sağlanacak Hidrojen kullanılacaktır.

Maliyetinin 250 milyar Kore Won (224 milyon $) olarak öngrüldüğü projenin 2019 Haziran’da devreye alınması hedeflenmektedir. Projenin MW maliyeti 4.48 milyon $ olsa da, kapasite faktörüne dair detay haberde verilmediği için yaklaşımda bulunamadım; ancak şurada verili örnek projelerin üretim değerlerine bakılırsa kapasite faktörünün %90’ı geçeceğini ve %90 üzerinden MWh maliyeti 11.36 $ kadar yapmaktadır ki bu, TR’deki iyi bir HES projesinden bile iyi.

Proje, 14.03.2017’de şurada da haber oldu.


Energy Transitions Commission and Vivid Economics tarafından hazırlanan bir rapor:

Paris Anlaşmasının hedefi olan sıcaklık artışının bu yüzyılın sonuna kadar 2˚C’nin altında tutulmasının sağlanabilmesi için, sıfır karbonlu enerjinin payında yılda %1’lik bir artış da hesaba katıldığında, enerji verimliliğinde yılda en az %3 iyileştirme gereklidir.

Azalan enerji talebi, ekonomik büyümenin azaltılması anlamına gelmez: Düşük karbon senaryoları, yüksek karbon senaryoları ile benzer GSYiH/GDP büyümesine sahiptir ancak radikal olarak düşük enerji talebi sergilerler (GDP ile enerji talebi arasındaki ilişki kopuyor).

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s