Obama, yenilenebilir enerjinin neden geri döndürülemez olduğunu yazdı Science dergisinde.
Samsung SDI, 20 dk’lık şarj ile 310 mil gidebilen lithium-ion EV battery cell’ini duyurdu/tanıttı. Bataryanın, 2021’e kadar seri üretime girmesi beklenmiyor. Tesla’nın supercharger bataryası 30 dk’da 170 mil menzile ulaşabiliyor. Bosch, 2015 Eylül’de, elektrikli otomobillerin menzilini 2 katına çıkartacak bataryayı 2020’de piyasaya süreceklerini açıklamıştı.
PowerGen Confidence Index, Avrupa anketlerinde Türkiye bir çok kalemde en çok potansiyeli olan ilk 6 ülke içinde çıkmış. %17 ortalama ilk 6 içinde gözükmüş. Öte yandan, ankete katılanların;
- %40’a yakını önümüzde 10 yılda enerji depolamada hayati değişimler beklerken, CCS ve dalga enerjisinde değişim bekleyenlerin oranı %10’un altında kalmış.
- %40’tan fazlası önümüzde 20 yılda enerji depolamada hayati değişimler beklerken, CCS’de ve dalga enerjisinde değişim bekleyenlerin oranı %20’yi geçmiş. Smart cities hususundaki hayati beklenti oranı da %30’u aşmış.
- Yeni üretim altyapılarına yönelik finansal yatırımların en çok hangi ülkelerde yapılması bekleniyor sorusunda Türkiye 6.sırada yer almış. Sorunun English hali: Which European countries are likely to see the most financial and / or capital investment in new generation infrastructure (all types), over the next 5 years?
- Mesele, yeni yenilenebilir üretim altyapılarına yönelik finansal yatırımların en çok hangi ülkelerde yapılması bekleniyor sorusuna gelince Türkiye 10.sırada yer alıyor. Sorunun English hali: Which European countries are likely to see the most financial and / or capital investment in renewable energy generation, over the next 5 years?
KPMG’nin Küresel Otomotiv Yöneticileri anketi 2017:
- %76, içten yanmalı motorlar kalır
- %53, dizel öldü
- %62, bataryalı elektrik arabaların altyapıdan dolayı başarısız olacağını,
- %78 yakıt hücrelerinin büyük bir atılım olacağını
- %85 dijital ekosistemin daha büyük gelirler üreteceğini
- %83 önümüzdeki 5 yılda majör bir iş model kırılması yaşanacağını
- %59 bugün araba sahibi olanların yarısının 2025’te araba sahibi olmak istemeyeceğini (kiralama vs)
- %82, 4 yıl içinde Silikon vadisinin yeni bir araba çıkaracağını,
- %84’ü verinin gelecek iş modelleri için yakıt olduğunu
- %65, 2030’da batı avrupadaki üretim %5in altında olacak
- %12, 2030’da Hindistan’ın Çin’e yakın araba satışları göreceğine inanıyor
- %76, tüm dünyada satılan arabaların %40’ı Çin’de satılacak (2030)
BTC’de sevk edilen petrol miktarı 2016 yılında %1.3 artışla toplamda 28.86 milyon tona ulaşmış.