Tesla, market capitalization değerinde GM’yi geçerek ABD’nin en değerli şirketi oldu. Henüz hiç kâr elde etmeyen Tesla’nın bu kadar değerlenmiş olması eleştirilere konu; ama Musk bunu şu şekilde savunmakta: “Tesla is absurdly overvalued if based on the past, but that’s irrelevant. A stock price represents risk-adjusted future cash flows.”
Tesla’nın gelecek nakit akışının büyük kısmı Model 3’ten gelecek, Musk’ın iddiasına göre Model 3, %25 marjla 20 milyar $ getiri sağlayacak.
Daimler ve Bosch Level 4 ve 5 otonom sürüç sistemi (yazılım ve algoritma) geliştirilmesi konusunda iş birliğine gittiklerini açıkladı (Bosch basın duyurusu). Anlaşmanın hedefi, 2020-2021 ile birlikte sistemin realize olması.
Daimler, mevcut yakıt hücresi projeleri haricinde yeni geliştirmelere odaklanmayacakmış. Şirketin CEO’su Dieter Zetsche, yakıt hücresi teknolojisinin artık firma için kilit bir rolü olmadığını belirtti. Zetsche, “Her ne kadar elimizde yakıt hücresine dair önemli teknolojiler olsa da, bu sistemin batarya-elektrik yaklaşımı karşısındaki avantajı giderek küçülüyor.” demiş. Markanın hidrojeni terk etmesinin nedeni basit. Hidrojenin elektrikli sistemlere karşı menzil ve yakıt ikmali avantajı gün geçtikçe azalıyor.
Toyota da batarya konusuna yatırım yapacağını açıklamıştı, Hyundai de buna odaklanacağını ve 2025’e doğru satışlarının %10’unun elektrikli olmasını hedeflemişti.
Çin’li BYD, Macaristan’dan sonra, 10 milyon €’luk yatırımla ikinci elektrikli otobüs montaj hattını Fransa’da kurmaya karar verdi. Yıllık 200 otobüs üretim kapasiteli tesis 2018’in ilk yarısında devreye alınacak ve 32 bin m2 kapalı, toplam 80 bin m2 alanda kurulacak tesiste 100 kişi istihdam edilecek. Yatırımın Fransa’da yapılmasının sebebi, Fransa’nın Avrupa’nın en büyük otobüs pazarı olması.